De yoga stijlen

Yin- Restorative Hatha Yogales door Erik Veldman:

Dit is een Hatha Yogales met Yin- Restorative componenten. Het is daardoor een vrij rustige yoga les waarbij je soms wat langer in een houding blijft zodat je lijf en al je spieren de kans krijgen goed te ontspannen, soepeler te worden en te herstellen. Gelet wordt op een juiste adem, bewustwording en het voelen van je lijf. Maar ook is er een actief deel waar juist aanspraak gemaakt wordt op spierkracht.  Ook wordt er in deze yoga les gebruik gemaakt van props (bolster, blokken, etc) ter ondersteuning of verdieping van de asana’s (houdingen). Een heerlijke les bij Yoga op IJburg voor iedereen die wil ontspannen en wil werken aan een krachting maar wel soepel lijf.

Toegepaste Hatha Yogales door Erik Veldman:

Dit is ook een Hatha Yogales met Yin- Restorative componenten maar hier wordt dieper en intensiever ingegaan op het voelen van je lijf, Iedereen reageert anders op gebeurtenissen in ons leven of stress. Deze reactie is ondermeer waarneembaar in ons lijf zoals bijvoorbeeld in de spierspanning of de adem. Door de actieve en fysieke yoga houdingen kun je soms gewoonweg niet meer om een bepaalde plek in je lijf heen. Hier maken we tijdens de les gebruik van.

Deze les is speciaal door Osteo Clinic ontworpen. Naast de hatha yoga wordt gebruik gemaakt van een aantal andere ontspanningstechnieken die door de jaren heen hun effectiviteit hebben bewezen.

  • Hatha yoga
  • Autogene training
  • Progressieve relaxatie
  • Tension release exercise
  • Tai Chi

Tijdens deze 7 weken durende training wordt u een aantal technieken aangeleerd welke u simpel in uw dagelijks leven kunt toepassen. Dus naast de ontspanning van de les zelf krijgt u een reeks aan technieken mee die direct toepasbaar zijn om goed te leren ontspannen.

De Toegepaste yogalessen zijn klassikaal en bestaan uit een serie van 7 aaneengesloten lessen en start periodiek op IJburg enkele malen per jaar.

Voordat de serie begint krijgt u een intake / osteopathisch onderzoek. Zo worden uw spanningsklachten in beeld gebracht. Met de gevonden gebieden waar de spanning zich in uw lijf ophoudt, of welke aanleiding zijn voor uw lichamelijke spierspanning/klachten, gaat u individueel tijdens de lessen aan de slag.

Privé Yoga les/sessie door Erik Veldman:

Als u alle aandacht wilt of een Yoga les die helemaal op uzelf is afgestemd dan kunt u een privé les /sessie nemen. Erik Veldman is Yoga leraar en Osteopaat. Dus ook bij klachten is dit een mooie gelegenheid om aan uzelf te werken of te genieten van een ontspannende les. Er kan in deze les ook gebruik worden gemaakt van props zoals een bolster (kussen), blokken etc. U kunt uiteraard ook geheel uw eigen wensen aangeven hoe u graag wilt dat de les eruit komt te zien.

Meer informatie, lestijden, prijzen of online reserveren van een les bij Erik Veldman:

Website: Osteo Clinic 

Mail: info@osteoclinic.nl

Telefoon: 06-24500622

 

Hatha Yoga door Jolanda Doolaard:

Yoga betekent voor mij verbinding tussen lichaam en geest. Door een druk leven zitten we vaak meer in het hoofd en zijn we minder bewust van ons lichaam.
In mijn lessen bij Yoga op IJburg ligt de aandacht op het voelen en bewonen van je lichaam door het beoefenen van yoga houdingen (asana’s) in dynamische en statische vorm. Door elke houding met aandacht te beoefenen wordt het stiller in het hoofd.
De adem is een belangrijk onderdeel bij het beoefenen van yoga en vormt de verbinding tussen lichaam en geest.
Elke les wordt afgerond met een lange ontspanning en/of meditatie.

Meer informatie, lestijden, prijzen of het reserveren van een les bij Jolanda Doolaard:

Website: Infnity

Mail: info@infnti-lifestyle.com

 

Hatha Yoga door Vanoucka Latteri Meerman:

The class consists out of the following exercises: initial relaxation, loosening muscles, breathing exercise, warming up, Yoga exercises and finally the end relaxation.
It is a class of 1,5hrs which allows you to connect with your own body, create strength and calmness at the same time.
It is a very gentle though intensive form of Yoga. Every exercise or group of exercises is followed by relaxation, which allows the body to relax; the heartbeat returns to normal & lactic acid will be eliminated from muscles and joints. This while concentrating on the breath, returning also naturally to normal.

Meer informatie, lestijden, prijzen of het reserveren van een les bij Vanoucka Latteri Meerman:

Website: yourownforce

Mail: vanoucka@hotmail.com

Telefoon: 06-53527595