De yoga docenten

Erik Veldman

Yin-Restorative Hatha Yoga en Toegepaste Yoga.

Aanvankelijk werkzaam in een commercieel beroep kwam ik er al vroegtijdig achter dat de wisselwerking tussen lichaam en geest mij veel meer aansprak. Op jonge leeftijd heb ik de opleiding tot Hatha Yogadocent gevolgd bij Saswhita, school voor yoga en wijsbegeerte. Daarna heb ik vijf jaar Tai Chi beoefend en allerlei trainingen op het gebied van massage, rebalancing, natuur-coaching, bewustzijn en zelfontwikkeling gedaan. In 2014 ben ik afgestudeerd als Osteopaat en heb ik de praktijk Osteo Clinic op IJburg geopend. Na 25 jaar klassieke Hatha Yogales te hebben gegeven ben ik mij gaan verdiepen in de Yin-Restorative Yoga en in verschillende ontspanningstechnieken. Alle vaardigheden komen nu heel mooi samen bij het uitoefenen van mijn vak als osteopaat en yogadocent bij Osteo Clinic Osteopathie en Yoga op IJburg.

Meer informatie, lestijden of online reserveren van een les bij Erik Veldman:

Website: Osteo Clinic 

Mail: info@osteoclinic.nl

Telefoon: 06-24500622

 

Jolanda Doolaard

Hatha Yoga

Meer dan 10 jaar geleden ben ik begonnen met yoga en voelde me meteen thuis op de mat. Ik wilde meer weten over yoga, de filosofie en zocht verdieping in mijn yoga beoefening. Ik ben de opleiding Saswitha (opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte) gaan volgen en kwam erachter dat ik wil doorgeven wat yoga mij nog steeds elke dag geeft; de verbinding tussen lichaam en geest.

Voor mij is yoga een studie en beoefening voor het leven en ik volg regelmatig yogalessen, workshops, (meditatie)retraites en modules van opleiding, zoals Adem therapie en Pranayama (de yogawetenschap van adem en adembeheersing). De kracht van de adem was mijn grootste openbaring toen ik begon met yoga en in mijn lessen ligt dan ook de nadruk op het samenvallen van de beweging en de adem.

Naast het lesgeven ben ik zelfstandig ondernemer in de mode en schrijf ik over duurzame levensstijl in o.a. De Yogakrant.

Meer informatie, lestijden of het reserveren van een les bij Jolanda Doolaard:

Website: INFNTI

Mail: info@infnti-lifestyle.com

 

Vanoucka Latteri Meerman

Hatha Yoga

My name is Vanoucka, I am happily married with two children. I am Dutch, I am from Amsterdam and lived for 15 years in Spain. Besides my mother language (Dutch), I also speak fluent English, Spanish and Italian. All my classes can be conducted in these languages depending on the students needs.

At the time (now more than 20 years ago) I was living in Barcelona, Spain, I remember I went to a Spinning Class twice a day to get rid of my daily stress at work. I had a desire to sweat it all off of me. One day my sister told me: ”You should attend a yoga class, that’ll be good for you”  I went to a class with her and BOY DID I LIKE IT!

I decided to attend a Hatha Yoga Teacher Training at an Ashram of Arhantha Yoga – Arhanta Yoga Opleiding. A long desired dream; becoming a Yoga teacher came true, now I was able to teach myself and help inspire others and help them grow.

Meer informatie, lestijden of het reserveren van een les bij Vanoucka:

Website: yourownforce

Mail: vanoucka@hotmail.com

Telefoon: 06-53527595

 

Margot van Essen

Hatha Yoga

Een aantal jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. En dat was in de vorm van Bikram yoga. Een vrij intensieve vorm maar ik vond het toen zo fijn!. Het paste in de levensfase waar ik in zat en het bracht me terug naar mijn achtergrond van 16 jaar intensieve balletlessen. Heerlijk!

Maar na de geboorte van mijn oudste zoon pakte ik dat weer een keer op en merkte toen dat mijn lichaam meer ontspanning nodig had. Ik ben mij toen steeds meer gaan verdiepen in de verschillende vormen en kwam uit bij de Hatha yoga.

Mijn interesse groeide en ik besloot een opleiding te volgen en deed dit bij de yoga academie Centrum de Haan in Bussum. Het betrof niet alleen de fysieke vorm van yoga maar ook de filosofie en kennis over de Pranayama (de adembeweging). Een prachtige combinatie waar ik al snel de positieve uitwerking van ervaarde. In mijn lessen breng ik al deze onderdelen samen en sluit af met een korte meditatie.

Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in mijn les.

Meer informatie, lestijden of het reserveren van een les bij Margot van Essen:

Mail: margot.vanessen@planet.nl